Funderar på att sluta sälja danskt

Thomas Hillung, köttansvarig på Ica Supermarket i Gamleby, blir upprörd när han läser om missförhållande i dansk grisuppfödning. Han ska ta en funderare på om butiken över huvud taget ska sälja danskt kött.

Thomas Hillung är köttansvarig på Ica Supermarket i Gamleby. Han är upprörd över missförhållandena i den danska grisuppfödningen.

Thomas Hillung är köttansvarig på Ica Supermarket i Gamleby. Han är upprörd över missförhållandena i den danska grisuppfödningen.

Foto: Brandin Hans

Västervik2009-05-27 16:16
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.
- Det är många som ställer frågor om vilket ursprungsland köttet har, säger Thomas Hillung, köttansvarig på Ica Supermarket i Gamleby. När det gäller griskött är det mesta av svenskt ursprung, i alla fall när det gäller färskt kött. Det beror på att det i stort sett bara är svenskt griskött som efterfrågas. - Undantaget är den danska fläskfilén som är en storsäljare. Det beror på att priset mellan dansk och svensk fläskfilé skiljer på 50 kronor per kilo. Thomas Hillung läser rapporterna på Dagens ekos hemsida och han blir upprörd.- Så här ser det inte ut i Sverige, även om allt inte är perfekt här. Jag vet eftersom jag har erfarenhet från slakteribranschen. Efter att ha läst det här måste vi ta oss en funderare på om vi över huvud taget ska ha danskt griskött i vårt sortiment. Men först ska vi avvakta och se vad Ica centralt kommer fram till.
Läs mer om