saxat

Västervik2007-02-06 00:25
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.
S i behov av ny arbetslivs-
politik
Olof Palme höjde ambitionsnivån för full sysselsättning till "allas rätt till arbete". Nittiotalskrisen raserade förutsättningarna för det. Sedan dess har fokus legat på trygg försörjning snarare än på jobb. Socialdemokraterna måste i stället utforma en arbetslivspolitik för 2000-talet som inkluderar alla, löntagare såväl som företagare. Och göra det utan att riva ner den ekonomiska tryggheten för dem som ändå blir arbetslösa.
Aftonbladet (ober s)

Miljöfrågan viktig på
många vis
Just nu tycks klimatfrågan dra en skiljelinje mellan moderaterna och resten. Om klimatförändringen blir så allvarlig som forskarna tror kan den få även dramatiska politiska effekter där gamla konflikter glöms till förmån för en gemensam samsyn i miljöfrågan. Folkpartiet kan till exempel mycket snabbt ha mer gemensamt med en reformerad socialdemokrati än med sina allianskolleger.
Expressen (ober lib)

Vart är förändringarna?
Den nya regeringen utlovade förändringar före valet. Folket ville ha förändringar. Folket röstade på dem som utlovade förändringar. Men ännu har inget hörts från regeringen om en förändring som så många väntar på: lättnader både administrativt och ekonomiskt för enmans- och småföretagare!
Merit Wager i Svenska Dagbladet (obunden m)


Slopandet av kårobligatoriet
En frivillig kåravgift skulle på sikt kunna öka studenternas engagemang i kårarbetet. Dels för att kårerna skulle tvingas göra sin verksamhet mer relevant för studenterna, dels för att de studenter som valde att betala antagligen skulle börja ställa större krav på insyn i kårernas verksamhet.
Dagens Nyheter (ober lib)


Statligt ägande, en
nödvändighet
Statligt ägande är inget mål i sig, men är till gagn för svenska folket när god infrastruktur säkerställs och när ett långsiktigt ägande gör att Sverige har framgångsrika företag inom centrala områden. Samt när priser pressas och konkurrensen ökar.
Aktuellt i Politiken (s)


Tjänstesektorns inriktning
är viktigt för framtiden
Tjänstesektorn blir en växande del av ekonomin med ännu fler sysselsatta. Inte tu tal om annat. Men det vi måste diskutera är tjänstesektorns inriktning. Regeringen skjuter in sig på låglönesektorn. Men vi måste sikta högre, om våra välutbildade ungdomar ska få jobba med tjänster som ger dem själva en högre standard och samtidigt mer skattepengar att fördela till våra välfärdstjänster.
Västerbottens Folkblad (s)
Läs mer om