Vegetarisk matlagning med tema i Gamleby

En grupp på tio personer i Gamleby lär sig laga vegetarisk mat. Allt började med ett möte i föreningen Hand i hand.

Västervik2010-04-25 00:00
Samtliga deltagare i matlagningskursen är engagerade i stödföreningen Hand i hand i Gamleby. Vid ett tillfälle bjöd Kerstin Merkel övriga medlemmar på mat och eftersom hon är vegan så blev det en annorlunda upplevelse för många.- Det var så gott och kändes så nyttigt så vi insåg att det här måste vi bara lära oss, säger Gun Virenhem. Det tog inte lång tid innan vi format en studiecirkel inom Vuxenskolan och nu är vi i full gång. Varje tillfälle har ett tema.- Idag är det "Vår", säger Kerstin Merkel, som leder kursen. Temat genomsyrar menyn. Vi lagar en hel måltid och så avnjuter vi den tillsammans som avslutning. Tanken är inte att värva nya veganer utan att att ge inspiration, tips och goda råd. Flera av delatagarna kommer från andra kulturer och genom dem får vi också en inblick i andra matvanor och råvaror. - När vi slutar kursen senare i vår så ska vi göra en stor vegetarisk buffé och då får alla deltagarna bjuda med sig en gäst.
Vår-meny
Solgul morotssoppa. Kryddstekta kidneybönor. Nässelpiroger. Surkål. Grönsallad med nori-alger. Soltorkade tomater.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om