"Låt Jenny BK-huset bli en social samlingsplats"

Vad ska hända med Jenny BK-huset på S:ta Gertruds väg?

Jenny BK-huset på S:ta Gertruds vis har stora möjligheter att bli en mötesplats för alla, gärna i föreningen Vinternatts regi men med kommunen som finansiär, tycker skribenten.

Jenny BK-huset på S:ta Gertruds vis har stora möjligheter att bli en mötesplats för alla, gärna i föreningen Vinternatts regi men med kommunen som finansiär, tycker skribenten.

Foto: Robert Preusse

Insändare2024-02-04 06:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Huset står för närvarande på underhållsvärme och ingen vet vad som kommer att hända med det i framtiden. 

Mitt förslag är att Västerviks kommun visar att man värnar om alla invånare, oavsett vilken bakgrund de har. 

En grupp som är suverän på detta är gruppen Vinternatt. Ställ huset till deras förfogande så är jag säker på att huset skulle vara ett enormt lyft för deras arbete. Det skulle även gå att tillsammans med Vinternatts volontärer utöka verksamheten med en hel del arrangemang som skulle vara till nytta för "vanliga" människor. Det skulle kunna bli en samlingsplats för ensamma människor av alla kategorier. Man skulle kunna ha studiecirklar i olika ämnen. Exempelvis lätt svenska, sykurser, virkkurser och liknande. 

Utbudet kunde bli enormt och viktigast av allt är att människor får en samlingsplats där alla kan umgås över gränserna. Då skulle inte så många invånare i Västervik sitta ensamma i sina hem utan några kontakter. Jag är övertygad om att kommunen kunde omfördela i sin budget, så att Vinternatt kunde få tillgång till huset och kommunen stå för driften av huset. Denna satsning på Vinternatt och kommunens invånare skulle ge eko över hela Sverige och visa på en kommun som är villig att satsa på ALLA sina invånare.

Budgetmässigt finns stora möjligheter att minska på skrytbyggen såsom utbyggnaden av Bökensved exempel. Där kan man bygga mycket billigare, men ändå ändamålsenligt. Slopa tanken på en stor arena för ishockey och events. Vi har redan arenor för events på Västerviks Resort och Gränsö Slott exempelvis. Hockeyn behöver mer isyta än idag, men inte någon multiarena.