Vad är det för fel på mänskligheten?

I måndags firade vi Sveriges nationaldag. Med pompa och ståt på scenen i Stadsparken och knökat med åskådare, fint ju!

Skribenten undrar hur det kan vara ok att tvingas sova ute i Västervik. Personen på bilden är inte den som artikeln handlar om.

Skribenten undrar hur det kan vara ok att tvingas sova ute i Västervik. Personen på bilden är inte den som artikeln handlar om.

Foto: Janerik Henriksson/TT

Insändare2022-06-11 07:15
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Nationaldagen är också dagen vi firar dem som blir nya medborgare. Men några timmar efter firandet flyttar hon in i hörnet på scenen igen. Hon, kvinnan som bor där under en filt med sitt bohag, en väska. Kvinnan är en medborgare sedan födseln. Hon gör inte en fluga förnär. Men hon har hamnat snett. 

Varför bor hon ute? Hon får ingen bostad eller husrum för att det inte finns och en massa andra ursäkter fick jag till svar av socialtjänsten. Denna kvinna är en medborgare och hon sover ute i Västervik. Vi hjälper människor som slår sönder flyktingboenden på grund av alla möjliga skäl och som ändå får bo kvar efteråt. Denna kvinna gör endast sig själv illa och får inte bo någonstans. 

Så se nu till att denna kvinna får tak över huvudet och hjälp omedelbart! Och ni som har ungdomar som rör sig runt Hemköp och trakasserar, se till att de inte trakasserar denna kvinna och hennes vänner. De är så svårt däran redan och förtjänar inte att bli behandlade som ohyra.

Vad är det med mänskligheten?