ValflÀsk frÄn S, V och MP

Det som blir kvar efter skatt, har redan Àtits upp av höjda priser.

InsÀndare2022-02-11 06:07
Det hĂ€r Ă€r en insĂ€ndare. Åsikterna i texten Ă€r skribentens egna.

Medicinerna har gĂ„tt upp, maten har gĂ„tt upp, fotvĂ„rden har gĂ„tt upp, frissan har gĂ„tt upp, elen och drivmedel ska vi ju inte tala om. 

Till saken hör ju ocksĂ„ att vi betalade skatt pĂ„ pengarna som skulle bli vĂ„r pension. NĂ€r vi den 18 i varje mĂ„nad fĂ„r dessa pengar, ja dĂ„ Ă€r de skattade igen. NĂ€r de vĂ€l hamnat i plĂ„nboken och vi ska anvĂ€nda dem, ja dĂ„ fĂ„r vi betala skatt en gĂ„ng till. 

AlltsĂ„ det Ă€r horribelt! Det Ă€r ett hĂ„n mot pensionĂ€rerna. S, V och MP sitter och ler nĂ€r det talar om vad de lovar, som om det vore en vĂ€lgĂ€rning att lova 1 000 kronor. De har inte en aning om hur det Ă€r att vara pensionĂ€r dĂ€r de sitter med sina otroliga arvoden och förmĂ„ner. Till rĂ„ga pĂ„ allt sĂ„ var den stora nyheten hĂ€romdagen att de fick Ă€nnu mera pengar att spendera – plus 3 000 och Andersson fick 4 000. Hur i hela friden kan de sova gott om nĂ€tterna? 

En undran till har jag: Hur Ă€r det möjligt att behöva ha en mĂ„nadspeng pĂ„ 184 000kr i mĂ„naden? Det Ă€r 50 000 kr mer i mĂ„naden mot vad jag har PÅ HELA ÅRET. Inte undra pĂ„ att de med nĂ€bbar och klor kĂ€mpar sej kvar pĂ„ sina poster med att lova runt och som alltid hĂ„lla tunt.

Jag upprepar mej: Det Àr ett hÄn mot pensionÀrerna.

 
 
 
 
 
 
LĂ€s mer om