I socialdemokraternas koppel?
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.
Jag skulle inte vilja ha en fackföreningsrörelse som har inskrivet i sina stadgar att de ska stödja till exempel kristdemokraterna, för det vore förödande för den fackliga kampen om ett fackförbund vore sammanlänkat med ett parti. Detta är något unikt för Sverige. Men det verkar som om jag hade rätt i mitt antagande att medlemmarnas pengar används i socialdemokraternas valrörelse. Ska det vara så?
Hur går det med den fackliga kampen, om det partiet, som ens fackorganisation är sammanlänkat med, sitter i regeringsställning?
Ett utdrag ur Kommunals stadgar (2004) 3 § (se socialism i marginalen): "Kommunal ska också verka för en samhällsutveckling på demokratisk socialistisk grundval"
Det är jättetrevligt att facket anordnar en familjedag, men varför bjuder man då bara in socialdemokratiska talare? Vore det inte intressantare för medlemmarna att få höra från flera partier vad de tycker och anser, eller anser man att det inte är något som medlemmarna bör höra/har rätt att få höra?
Slutligen, Jan-Gunnar Johansson skriver att alliansens politik drabbar vaktmästare och sjukvårdsbiträden, och nämner då lägre a-kassa. Då antar jag att han menar de som är arbetslösa vaktmästare och sjukvårdsbiträden. Min fråga är ju om de är så särskilt nöjda nu då med att vara arbetslösa tillsammans med över en miljon andra. Skiljefrågan mellan blocken verkar vara: ska vi satsa på höga bidrag (s) eller ska vi minska bidragen och arbeta för att skapa mer arbetstillfällen (alliansen). Inte är väl en miljon arbetslösa något att vara stolt över?
Kommer socialdemokraterna att använda sina fackliga organisationer i oppositionsarbete efter valet, så kommer det väl att bli mer facklig aktivitet, eller?
För övrigt så anser jag att den orättfärdiga fastighetsskatten ska bort. Dan Sagemo
Kristdemokraterna