Julbordet är nyttigt!

Västervik2006-12-22 00:25
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.
I VT den 19 december säger några dietister om hur vi bör äta fettsnålt och fiberrikt. Det är tyvärr samma mantra som tjatats många herrans år.
Tyvärr är det fel budskap eftersom det leder till sjukdom och för tidig död.
Vetenskapen visar att bra mat är mat som innehåller endast lite kolhydrater (socker och stärkelse) och mycket fett. En sådan diet leder till att tjocka blir normalviktiga och sjuka blir friska.
Den traditionella svenska julmaten är en nationell skatt. Den är näringsrik med nyttiga fetter och befriad från mycket av det lättsmälta skräp som vi äter i vardagen. Varför inte låta julen bli starten på ditt nya och hälsosamma liv?
Var inte rädd för riktig mat!

Varför inte göra slag i saken och ta tag i din hälsa på allvar? Det enklaste sättet att göra det är att återinföra traditionella svenska julseder. Bort med mager skinka från en plågad gris, bort med nyckelhålsmärkt mat och konstgjorda fetter. Ta fram farmors gamla kokbok och ät den mat som vi åt för femtio år sedan. Då blir du mätt och nöjd och slipper alla dessa blodsockersvängningar och "sug" som förgiftar vardagen för så många.
Jag fick själv nys om dessa för mig nya rön i somras. Jag hade ätit "nyttiga" fiberrika flingor och bara gått upp i vikt fastän motsatsen lovades av producenter och dietister. Jag upptäckte då att kolhydratvärdet på näringsdeklarationen var 70 procent! Så upptäckte jag brödet som var nyckelhålsmärkt och allting. Nästan lika mycket socker och stärkelse i det!

Någon kort tid senare visade nyheterna på tv ett reportage från Njurunda där vårdcentralen fick diabetiker (typ2) att gå ner i vikt och bli medicinfria på den kost som med en förkortning kallas LCHF (low carbs, hight fat) det vill säga lågkolhydrat-högfettdiet.
Då började jag direkt och sockerförrådet i kroppen tömdes. Kilona försvann och viktminskningen fortsätter än idag även om jag nu närmar mig normalvikt. Jag har hållit på sedan början på juli 2006 och det fungerar perfekt. Man kan se mina problem och framsteg på Internet: http://hem.bredband.net/10006

Vetenskapliga studier visar att en sådan kost gör att diabetiker blir bättre och ibland medicinfria, hjärtkärlsjukdomar blir man immun mot och andra välfärdssjukdomar slipper man. Det är nämligen så att människan är genetiskt byggt för den här kosten. Äter man den mat man är avsedd att äta får man den kropp man är avsedd att ha.

Det fantastiska är att även muskler och kondition kommer av denna mathållning.
Undvik bara bröd, pasta, potatis och ris och produkter som innehåller mer än fem gram kolhydrater per 100 gram vara.
Läs mer om