Neddragningen i vården

Västervik2005-05-13 00:25
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.
En gravt handikappad person vårdas i elva dagar på Västerviks sjukhus. Jag ringer till avdelningen som hon är inlagd på, när hon varit där några dagar. Mitt ärende är att begära hjälp med dusch av patienten. Hon var senast inlagd på Västerviks sjukhus i augusti 2004 och fick då duscha, sedan jag ringt och bett om det. Nu har hon inte duschat sedan dess, vilket jag också berättar.
Det är så omodernt i hennes hem, så det går ej på grund av hennes grava handikapp. Sköterskan säger till mig att det är undersköterskornas arbete att se till att det blir gjort. Jag anade redan vid samtalet, att inget skulle hända. Sköterskan var inte intresserad.

På tv visades för något år sedan en "våtsäng" där medvetslösa kan duschas (konstruerad av Herrström, Västervik) Man hade kommit på att det var bra och kvalitetshöjande även för så svårt sjuka. Gäller inte detta för alla?
Jag kände dålig lukt redan i januari 2005, så det är hög tid att något händer. Patienten fick byta sal flera gånger under vårdtiden på grund av platsbrist.

Används för mycket av undersköterskornas tid till omplaceringar nu när så många avdelningar lagts ner?
Med den utveckling, som skett i vården hoppas jag för egen del att få dö så fort att jag ej behöver hjälp av någon.
Läs mer om