Tack för köttsnusket Nu blir vi vegetarianer

Vegetariskt. Bönor, mozzarella, ruccola och mynta.                                                                            foto: Leif R Jansson

Vegetariskt. Bönor, mozzarella, ruccola och mynta. foto: Leif R Jansson

Foto: LEIF R JANSSON / SCANPIX

Västervik2007-12-20 00:05
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.
Ur något dåligt kan det också komma fram något bra. Vi har nu blivit varse att det fuskas och snuskas med kötthanteringen i en del av våra livsmedelsbutiker. Allt för den egna vinningens skull, usch!Nu fick man ytterligare ett skäl till att ta steget mot mera vegetariskt. Har ni möjligen tänkt på, har det möjligen slagit er hur svårt det är att fuska med grönsakerRuskigt svårt att fuska med färska grönsaker, de vissnar helt enkelt, de slokar eller skrumpnar ihop när de har gjort sitt.Väljer vi då också ekologiska och närproducerade varor så gynnar vi den egna marknaden och vi säger också nej till långa transporter.Om vi som konsumenter nu tar steget och går över mer till vegetariskt, då är det vi som är vinnare. Vi vinner både den egna hälsan, en bra kvalité och den egna plånboken räcker dessutom längre. Blir vi som inte enbart äter vegetariskt sugna på något som smakar som kött kan man prova produkten qourn som är en vegetarisk produkt, mycket användbar. Den är mättande och billigare än många köttprodukter och den finns att få som färs, grytbitar eller filéer.Nej, nu ska vi ta steget mot produkter som håller en hög kvalité, nu får det vara slut på köttsnusket.
Läs mer om