Vård på svenskt sjukhus

Västervik2006-06-16 00:25
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.
Om Jan Stenlund studerar feminismens historia lite närmare så kanske han upptäcker att denna rörelse har funnits sedan 1700-talet och inte uppfanns av Gudrun Schyman. Det goda bemötandet och värmen i vården beskriver Jan Stenlund som något unikt och sällan förekommande i svensk sjukvård, och att doktorn är nästan omöjlig att nå. Och att inga undersökningar förekommer i helgerna.
Jag undrar vad du bygger detta på? Är du ofta inskriven på sjukhus? Kan det kanske vara så att doktorn också måste prioritera andra patienter. Han kanske står mitt uppe i en operation? Han skulle begå tjänstefel om han prioriterade fel i det ögonblicket genom att anse att din väntan är viktigare än operationen.

Feminism benämns i den fria encyklopedin på nätet som en politisk intellektuell rörelse för kvinnans fulla ekonomiska, sociala och politiska jämställdhet med mannen. Observera ordet jämställdhet, inte likhet. Jag hoppas verkligen att alla kvinnor/män inom vården är feminister. Det var det jag menade med min insändarsignatur inte Florence Nigtingale.
Vi är inga änglar som går omkring med ett leende på läpparna hela dagarna utan hårt arbetande yrkeskvinnor/män. Koncentrerade på vårt uppdrag som innebär allt bättre service till en åldrande befolkning samtidigt som ekonomin i landstinget är körd i botten. Vi förväntas klara vårt uppdrag till en allt mindre summa pengar, ökat patientflöde, men med samma personalstyrka. Då kan du tro att leendet lätt fastnar i vrångstrupen och att man sniper igen munnen. Uppdraget som politiker ålagt oss. Vårt politiska uppdrag är att spara. Tyvärr skulle jag vilja påstå att vi lyckas ganska bra eftersom stressen kan slå igenom i bemötandet skulle jag tro. Vi har inte tid för det lilla "extra" som alla patienter förväntar sig att få.
Läs mer om