Vilka blir konsekvenserna om sjukhusmaten lagas i Kalmar?

Västervik2005-04-13 00:25
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.
Med anledning av artikeln i VT för en tid sedan att landstinget skulle spara 20 miljoner kronor på ett år om matlagningen flyttas till Kalmar enligt tjänstemän.
Är då kostnader för kylbilar och liknande tranportmedel frånräknade?
Och hur är förfaringssättet med maten efter tillagning? Skall den först lagas och sedan svalna för att sedan lastas in i de kylbilar som sedan transporterar maten till Oskarshamn och Västervik?
Hur blir det men näringsvärdet? Har någon av tjänstemännen undersökt detta? Har det också tagits ekonomisk hänsyn till kostnader för personal som blir friställda?
Det är väl inte så tokligt att köket i Kalmar behöver utökas också för en stor kostnad?

Tänk om bilarna av någon anledning skulle fastna på vägen till mottagningsorten. Det händer ju ganska ofta att trafikolyckor ställer till långa avbrott beroende på bärgningsarbeten. Förseningar kan uppstå som gör att maten inte kommer i tid. Exempelvis diabetiker är beroende av mat i rätt tid. När och om maten kommer fram skall den då värmas på varje avdelning eller? Är det meningen att den skall sändas i kantiner och sedan portioneras ut av personalen. Vi som skrivit på protestlistor mot förflyttningen av köket från Västervik väntar på svar från tjänstemännen.
Läs mer om