"Breaking bad", av många ansedd som en av de bästa tv-serierna någonsin, knöts ihop efter fem säsonger 2013. Regissören och manusförfattaren Vince Gilligans serie hyllades för sitt slut – men så kom nyheten tidigare i år, inspelningarna för en film hade skett i hemlighet och ett nytt slut skulle skrivas.

I "El Camino: A breaking bad movie" är Aaron Pauls välkända rollfigur Jesse Pinkman tillbaka och nu är det dennes öde som står i centrum.

Jag tyckte också att "Breaking bad"-slutet var ganska perfekt, jag älskar att vi verkligen inte vet vart Jesse tog vägen – han var bara fri. Men jag tror seriens fans vet att, ja, han är fri, men han har en skakig väg framför sig och många letar efter honom – och så är det fortfarande i "El Camino", säger Aaron Paul till TT.
Artikelbild

| Bryan Cranston (Walter White), Aaron Paul (Jesse Pinkman) och seriens samt filmens skapare Vince Gilligan på premiären av "El Camino: A breaking bad movie" i Los Angeles den 7 oktober i år. Arkivbild.

Spelar Jesse igen efter sex år

Filmen tar vid där serien slutade – ensam och mentalt nedbruten är Jesse på flykt. För Aaron Paul har det gått sex år sedan han senast gestaltade sin rollfigur, men att "bli" Jesse igen krävde ingen större ansträngning.

Ärligt talat, nej – inte alls faktiskt. När jag läste manuset första gången visste jag precis hur jag skulle gestalta honom känslomässigt. Att vara tillbaka i hans kropp var som att besöka en kär gammal vän.

Från metamfetamin till mescal

För Aaron Paul var filminspelningarna också ett kärt återseende med Vince Gilligan.

Han är den snällaste, ödmjukaste personen i Hollywood. Det här är hans första film och att följa honom på den här resan är en stor ära. Jag ser upp till honom så enormt mycket, han förändrade mitt liv fullständigt och gav mig en karriär – jag är skyldig honom allt.

Av "Breaking bad"-kollegorna, som han kallar "en underbar familj", står han Bryan Cranston (Walter White, seriens huvudperson), närmast. I serien framställde de metamfetamin, i verkliga livet destillerar de den mexikanska spritdrycken mescal tillsammans.

Vi har arbetat med det i tre år och vår produkt kom ut på marknaden tidigare i år. Jag och Bryan pratar nästan varje dag och är väldigt nära vänner.

Säger inte nej till en fortsättning

"El Camino: A breaking bad movie" är förmodligen det sista vi får se av Jesse Pinkman, tror Aaron Paul, men säger samtidigt att det i slutändan är upp till Vince Gilligan.

Om Vince skulle fråga mig: "Vad tror du om att spinna vidare på det här?". Jag tror inte att det kommer att hända, men om Vince skulle ha en idé litar jag på att det är en briljant sådan.

TT: Så om Vince Gilligan frågar dig om du vill ta Jesses historia vidare skulle du tacka ja?

Till 100 procent, utan tvekan.

"El Camino: A breaking bad movie" hade premiär tidigare i oktober och finns att se på Netflix.