Adrian Malmgren, 32 år, är uppväxt i Västervik, men bor sedan fem år tillbaka i Malmö. En stad som han har tagit till sitt hjärta.

– Jag älskar Malmö. Det är en öppensinnad plats med så himla mycket variation, säger han.

Just nu är Adrian Malmgren aktuell med en illustration på framsidan av den feministiska kultur- och samhällstidskriften Bang som ges ut med fyra nummer per år.

Artikelbild

| Omslaget till senaste numret av Bang är tecknat av Adrian Malmgren.

– I det här numret arbetade jag som bildredaktör vilket innebar ansvar för illustrationerna.

Adrian Malmgrens uppdrag var att använda sin stil och koppla till innehållet vars tema var "Relationsakuten". Det handlar om relationer, men inte bara mellan människor, utan också mellan normer och samhället. Bilden på omslaget anknyter bland annat till en text om hur Hollywood färgar normer kring BDSM (sexualitesuttrycken bondage/disciplin, dominans/underkastelse och sadomasochism) samt den nya samtyckeslagen och hur andra och tredje generationens invandrare påverkas i sin relation till samhället.

– Det var jättekul att skapa bilden. Jag är nöjd och har fått positiv respons.

En av figurerna på omslaget är karaktären Adrian som är trans.

– Det är min personliga musa som jag använder i olika sammanhang, till exempel vid queeraktivism.

Förutom olika frilansuppdrag arbetar Adrian Malmgren som seriepedagog på Malmö universitets serietecknarutbildning. Och till nästa år är målet att ge ut serien "Wicked Hero" som seriebok.

– Den är en queer scifisaga som handlar om hackern Adrian som flyr genom en portal från en dystopi till en utopi. Det är jättesoft för honom till en början, med det visar sig inte vara så enkelt trots allt.