Malou Andersson, som är född och uppvuxen i Almvik, är en av 136 utvalda konstnärer som visar verk på Liljevalchs vårsalong.

– I år har vi haft hela 3 500 sökande till vårsalongen vilket är 1 000 fler än förra året, sa konsthallens chef Mårten Castenfors i Liljevalchs film om vårsalongen, som går att se på hemsidan.

Hösten 2017 bestämde sig Malou Andersson för att lämna in verk till årets vårsalong. Hon ställer ut ett verk som är 109 gånger 70 centimeter stort. Malou Andersson har stämplat och broderat talet p, pi. Hon har broderat pi med över 4 000 decimaler.

Artikelbild

| Malou Andersson har stämplat och broderat talet pi med över 4 000 decimaler.

– Jag testade att jobba med stämplar förut och tänkte att det vore kul att också brodera. Att bara ta en text kändes fel, så jag testade talet pi och jag tyckte att resultatet blev estetiskt snyggt. Sedan funderade på hur stort jag skulle hinna göra under ett års tid, säger hon.

Malou Andersson brukar besöka vårsalongen och i år har hon redan varit där flera gånger.

– Det är kul att stå och lyssna på vad folk säger om mitt verk. De tror att siffrorna är stämplade, men när de ser att tekniken är broderi går de jättenära för att verkligen se.

I juryn till årets vårsalong satt konstnärerna Helene Billgren, Susanne Vollmer och Lasse Åberg.

Artikelbild

| En detalj från Malou Anderssons verk.

Vad betyder det att ditt verk valdes ut av juryn?

– Det är jätteroligt, det var inget jag räknade med, säger Malou Andersson.

Liljevalchs vårsalong är en tradition som startade 1921. Årets vårsalong öppnade den 25 januari och pågår till den 24 mars.