– Ja, det är Louise Boije af Gennäs och Mariette Lindstein. Det känns jättebra. Båda är spännande som personer och i sitt författarskap.

Louise Boije af Gennäs är aktuell med en samhällskritisk konspirationstrilogi. Den första delen, "Blodlokan", gavs ut i början av året och under hösten kommer den andra; "Skendöda".

– Jag tycker mycket om hennes böcker. Och hon har många strängar på sin lyra. Min absoluta favorit av henne är "Högre än alla himlar", som också är en del i en trilogi. Den spänner över flera år och väver in aktuella händelser.

Artikelbild

| Mariette Lindstein tog sig ur scientologirörelsen efter 25 år. Hon är aktuell med en ny roman och är en av författarna som kommer till Bokens afton.

Louise Boije af Gennäs har hittills skrivit tio romaner sedan debuten med "Ta vad man vill ha", som gavs ut 1991. Hon är skaparen av TV-serien Rederiet och har skrivit flera pjäser; "Bestseller" och "Kvinna klädd i solen" har uppförts på Dramaten i Stockholm.

Den andra författaren som är klar för Bokens afton, Mariette Lindstein, kom ut med romanen "Vit krypta" i våras. Det är en thriller om sekter med osynliga nätverk, frihetsberövande, maktlöshet och manipulation. Hennes tre tidigare romaner ingår i trilogin "Via Terra", vilka är baserade på hennes egna upplevelser från Scientologikyrkan. Mariette Lindstein arbetar som författare och föreläsare på heltid och har vigt sitt liv åt att upplysa andra om sektproblematiken.

– Hennes levnadsöde är spännande. Och hon är så modig som vågar berätta om sina upplevelser, säger Malin Wall.