I före detta Centrumgårdens källare, på Strömsgatan 9, ger Spektra teater fyra officiella föreställningar med start på alla hjärtans dag. Redan från start får publiken möta många olika tecken på kärlek och värme. På borden i teaterlokalen är värmeljus tända, rekvisita på scenen är hjärtformad och det bjuds på kaffe och kärleksmums.

Föreställningen börjar med att alla fem skådespelare träder fram på scenen i guldigt glitter och coola glasögon till sången ”Vill ni se en stjärna?”. Det är inledningen till ”Att vara eller inte vara…ett scenkonst-quiz i tiden”. Inför de olika akterna ställer skådespelarna frågor till publiken som engageras på ett högst påtagligt sätt. Tempot växlar, likaså stämningen. Vackert allvar blandas med stoj och skämt.

– Vi har övat på den här föreställningen sedan jul ungefär. Det har varit intensiva repetitioner, säger skådespelaren Karin Fransson.

Artikelbild

| Stjärnor. Spektra teater inleder sin föreställning ”Att vara eller inte vara…” med sången ”Vill ni se en stjärna?”

Linn Palmqvist, också hon skådespelare, säger att allt med teatern är bra, men speciellt är att få göra detta roliga med sina vänner. På frågan om vad som har varit extra utmanande i just den här föreställningen är de eniga om att ”Svordomsvisan” står högst på listan.

Skådespelare är Mia Karlsson, Pia Erlandsson Karlsson, Ragnhild Svensson, Karin Fransson och Linn Palmqvist. Ledare är Bisse J Johansson och Carina Westerlund. Det här är Spektra teaters sista föreställning i sin nuvarande form.