– Det blir en riktig nostalgikväll. Jag har till och med lyckats få alla bandmedlemmar att ta på sig skjorta och slips den här gången. Något som hittills varit helt omöjligt, säger bandets frontman Erik Gruvebäck.

Det är på Bruksgården i Edsbruk nu på fredag kväll som konserten kommer att hållas.

– Vi kör låtar från Beatles tidiga rock'n'roll-år i början av 60-talet och framåt. De hade ju en ganska märklig utveckling där de mot slutet skapade en helt ny genre; psykedelisk rock.

Artikelbild

| Erik Gruvebäcks kapell. Conny Christiansson, Nils Bülow, Peter Rydahl Modig och Erik Gruvebäck.

Vilka är dina favoritlåtar?

– "I sawherstandinghere", en av Beatles tidiga låtar. Den är riktig svängig. En annan, lugnare, är "When my guitargentlyweeps" som jag tycker är otroligt grym med sina gitarrsolon.

Erik Gruvebäcks kapell består av fyra bandmedlemmar, alla från Västerviks kommun: Erik Gruvebäck, sång och piano, Conny Christiansson, gitarr och sång, Peter Rydahl Modig, bas, och Nisse Bülow, trummor.

Vilken Beatlesmedlem är du?

– Haha, vi presenterar oss faktiskt som beatlar under den här spelningen. Jag är John Lennon, Conny är George Harrison, Peter är Paul McCartney och Nisse är Ringo Starr.

Erik Gruvebäcks kapell bildades 2006 och har sedan dess spelat mestadels svensk musik men för två år sedan tog de också ett grepp om Beatles.

– Vi fräschar upp repertoaren och på fredag kommer vi att träffas för att genrepa innan konserten, säger Erik Gruvebäck som till vardags arbetar som präst i Valdemarsvik.

Till sommaren planerar bandet en helgturné med Abba-låtar.