"Tjuv och polis" är en ny programidé, en realityserie där tio vanliga människor från Askersund uppdelade i lag om två ska planera och genomföra en kupp. "Brottet" utreds sedan av 14 erfarna före detta poliser, som ska försöka komma underfund med var bytet om 50 miljoner finns, med samma metoder som om det hade rört sig om en riktig utredning.

För deltagarna gäller det att fortsätta sina liv som vanligt, samtidigt som de löper risk att gripas och därmed åka ur spelet.

Vinnare efter åtta avsnitt blev alltså Christian Vargahed, som får 25 000 kronor för besväret. Mot slutet gömde han sig i en stuga i skogen och lyckades till slut lämna över bytet till programledaren Micke Leijnegard efter en rafflande båttur på vattnet utanför Stjärnsunds slott, samtidigt som ett gäng Askersundsbor hjälpte till att förvirra de spanande poliserna på land.

Artikelbild

| Ida Öberg och Christian Vargahed spelade tillsammans i "Tjuv och polis", men endast Christian Vargahed nådde hela vägen fram till målet. Pressbild.

"Att klara sig genom 'Tjuv och polis' känns så klart helt fantastiskt! Framför allt den sista veckan var en stor prövning. Jag kände tydligt att det var en grupp väldigt motiverade och erfarna poliser som hela tiden jagade efter den sista pusselbiten för att kunna bura in mig", säger han i ett pressmeddelande.