För mer än ett år sedan vann Benjamin Ingrosso Melodifestivalen, på andraplatsen slutade Felix Sandman. Sedan dess har de samarbetet med både låtar och turné – nu gästar de "Allsång på Skansen " ihop.

Jag och "Fille" har släppt två låtar tillsammans, "Tror du att han bryr sig" och "Happy thoughts". Kanske sjunger vi någon av dem, berättar Benjamin Ingrosso.

Berghagen i blå kavaj

Artikelbild

| Arvingarna, med bland andra Lars "Lasseman" Larsson och Kim Carlsson, kommer till Sollidenscenen på Skansen för fjärde gången. Arkivbild.

Men helt lätt har de inte att samsas – Felix Sandman säger skämtsamt att det har varit mycket bråk kring att välja allsångslåt. Benjamin Ingrosso håller med:

Jag vill ha en gammal traditionell sång, Felix vill ha en lite mer modern...
... som ungdomarna kan sjunga med i, säger Felix Sandman.

Benjamin Ingrosso kontrar med att ungdomarna visst kan sin Ted Gärdestad.

Artikelbild

| Ana Diaz uppträder i "Allsång på Skansen" den här veckan.

Båda två har uppträtt på Skansen tidigare – och har varma minnen både som artister och publik.

Första gången jag körde med The Foo var en riktig känsla, det var fett mycket folk och fint väder, berättar Felix Sandman.
För mig är Lasse Berghagen "Allsång på Skansen", när han var programledare. Sanna Nielsen är ju grym, men "Allsång på Skansen" för mig är Lasse Berghagen i en blå kavaj, säger Benjamin Ingrosso.

Träffade elvaårig Nielsen

Den här veckan gästar även Arvingarna allsången. De har uppträtt fyra gångar i programmet, och mött lika många programledare. Sanna Nielsen har de en speciell relation till.

Vi träffade henne första gången när hon var elva år, då kompade vi henne nere i Kristianstad. Det var en låt hon sjöng som gick in på Svensktoppen, "Till en fågel", berättar Lars "Lasseman" Larsson.
Det var nog ett av hennes första framträdanden, säger Kim Carlsson.

Arvingarna kommer att spela sin Melodifestivallåt "I do" – och plocka sin egen största hit ur allsångshäftet.

Eftersom vi fortfarande spelar tänkte vi köra "Eloise". Sedan får vi hoppas att det blir andra artister som tar över den när vi har lagt av, och sjunger den som en gammal visa, säger Kim Carlsson.

Den här veckan får "Allsång på Skansen" även besök av Ana Diaz och Claudia Campagnol.

Programmet sänds tisdagen den 9 juli 20.00 i SVT1.