Under nio veckor har den före detta skidskyttestjärnan Magdalena Forsberg svettats på dansgolvet med inte mindre än tre olika danspartners. Hennes första partner Fredric Brunberg lämnade efter två veckor av personliga skäl. Då fick chefskoreografen David Watson hoppa in. Sedan kallades "Let's dance"-veteranen Tobias Karlsson in för att tävla med Forsberg.

Det är rekord, jag har haft flest partners i "Let's dance" historia. Men det kanske inte är det bästa rekordet att ha, säger hon.

"Kändes orättvist"

Artikelbild

| Danspartnern Tobias Karlsson slöt upp vid Magdalena Forsbergs sida under den fjärde veckan.

Att paret fick lägst poäng av juryn i förra veckans program men ändå klarade sig kvar tyckte idrottsprofilen inte kändes riktigt rätt.

Där och då så kändes det orättvist att vi hade minst poäng av de fem som dansat och så fick vi vara kvar. Men att vi fick röster som bara den är ju fantastiskt egentligen.

Den hårda träningen brukar vara det som sliter ut många av deltagarna, men Magdalena Forsberg har snarare problem med att minnas koreografierna.

Jag är inte så sliten i kroppen utan mest i huvudet. Kroppen mår hur bra som helst men dans är ingenting jag sysslat med och jag har inte lätt för det, så jag får verkligen kämpa för att få in det i huvudet, säger hon.
Artikelbild

| Magdalena Forsberg och Tobias Karlsson kommer att dansa quickstep och vals i fredagens program.

Familjen stöttar

Nästan tio veckor utan familjen sätter också sina spår. Men familjen Forsberg stöttar sin stjärna, även om de inte har kunnat vara på plats varje vecka.

Artikelbild

| Magdalena Forsberg och Tobias Karlsson övar på en av danserna inför veckans sändning.

Jag har knappt varit hemma sedan början av mars, man lever som i en bubbla och bor på hotell. Familjen får verkligen ställa upp och man har fruktansvärd hemlängtan. Men de är fantastiska och stöttar mig och tycker att det är kul, annars hade jag aldrig kunnat göra detta, säger Magdalena Forsberg.

Nu är bara fyra deltagare kvar i tävlingen, men vem som kommer ta hem hela "Let's dance" i slutändan tycker idrottsprofilen att det är svårt att sia om.

De som är kvar är så duktiga. Kristin är fantastisk och Linnea och Lance också. Alla jobbar stenhårt. Det känns inte som en tävling eftersom man blir ett så tajt gäng, särskilt nu när vi inte är så många kvar.