Priset delas ut av Anders Frostensons stiftelse Psalm och sång.

– Jag vill skriva med ett öppet sinne och med ett språk som inte är exkluderande, säger Jimmy Ginsby som förstås är mycket glad över utmärkelsen.

Under två års tid har han deltagit i stiftelsens psalmskola i Jönköping. Studierna har i mångt och mycket skett på distans.

– Vi har träffats sex gånger totalt under de här två åren. Vi har skrivit själva och pratat om olika teman som förekommer i den traditionella psalmen, det vill säga innehåll och teologi. Vi har också studerat psalmen uifrån ett historiskt perspektiv.

– Hantverket hade jag med mig sedan tidigare. Jag har ju sysslat med detta, att uttrycka mig genom musik och poesi, i hela mitt liv. Men jag har ändå kommit till en del nya insikter tack vare psalmskolan.

Vadå för insikter till exempel?

– Jag försöker alltid att ha ett personligt tilltal när jag skriver, och jag känner att det kanske är extra viktigt när man skriver psalmer. Många psalmer är ärligt talat lite tråkiga och de kan vara svårt att känna att texterna har relevans för en själv. Kyrkan kan ha ett ganska exkluderande språk.

Hur gör du då själv när du skriver psalmer?

– Jag har min pappa, död sedan 20 år, på min axel. I livet var han väldigt skeptisk till mycket och i synnerhet till andliga ting. När han fattar och kan köpa det jag skriver gör han tummen upp. Och då kan jag vara nöjd.

Stipendiesumman är 30 000 kronor.