Konstnär Max Tiefenbacher, verksam i Stockholm, har musik som sin primära uttrycksform. Han är i Västervik för att delta i konstprojektet Tomma rum som pågår här hela sommaren. På onsdag och torsdag kväll klockan 21.30 spelar han upp sitt körverk via högtalare i Varmbadhusets stora sal. Under tiden som verket spelas går solen sakta ner i Gamlebyviken, vilket besökarna får beskåda genom de mäktiga fönstren.

– Det var för ett år sedan som det började. Jag gjorde en låt som lät barock och som grep tag i mig. Som konstnär är det viktigt att vara lyhörd och uppmärksam. Jag tog tag i den tråden och gick "all in".

Sedan dess har han studerat och inspirerats av Bachs verk och skapat en slags dödsmässa. Temat på konserten är begravning.

Artikelbild

| "Jag gör konst för vanliga människor", säger Max Tiefenbacher.

– Jag har valt ut stycken som passar till den akustik som är i den här salen. Det är ett stort ljud och jag kommer spela på hög volym, varnar han.

När han gjorde soundcheck häromkvällen var det några killar som hörde tonerna, stannade till och ville komma in och lyssna.

– Det är det som är poängen. Jag gör konst för vanliga människor som berör. På djupet.