Musik Genius Media, företaget bakom den populära låttextsajten genius.com, anklagar Google för att använda sig av deras texter i sin egen sökmotor.

I stället för att länka till sajten som tillhandahåller låttexterna visar Google innehållet direkt i sin sökmotor, vilket resulterat i en minskning i antalet besökare till genius.com, hävdar företaget, enligt The Wall Street Journal.

Genius menar även att de har säkrat bevis på att Google snor just deras låttexter. Bland annat ska Genius ha lagt in apostrofer med olika typografi i texterna. Apostroferna bildar en slags morsekod som när den läses ut skapar texten "red handed", och enligt företaget har de hittat den hemliga koden i hundratals av de låttexter som Google tillhandahåller i sin sökmotor.

Google nekar dock till stöldanklagelserna, och hävdar att de får sina licenserade texter från företaget Lyricfind. I ett uttalande till The Verge säger emellertid en talesperson för Google att de "utreder ärendet tillsammans med sina partners" och att de "avslutar avtal med parter som inte håller god praxis".