Mötesplats

I samband med invigningen avtäcktes även ett konstverk av Lore Nynnell, en vattenskulptur i labradorsten som nu fått sin plats i den K-märkta trädgården.

Invigningen skedde under avslappnade former.

Artikelbild

Träffpunkt. Kesrtin Bergström invigningstalade. – Det finns redan mycket i Gamleby men en sak har saknats och det är en mötesplats av det här slaget, menade hon.

Kerstin Bergström som är ordförande i stiftelsen Gamleby tingshus betonade att kulturhuset ska bli en mötesplats för gammal som ung.

– Det finns redan mycket i Gamleby, i stort sett det mesta man kan önska sig, men en sak har saknats och det är en mötesplats av det här slaget där kulturintresserade i olika åldrar kan mötas och där det händer saker även på kvällstid, sade hon.

Jörgen Bergström är ordförande i den förening som ska se till att skapa liv i de gamla fina lokalerna framöver. Ting för alla. Namnet anspelar förstås på husets historia.

– Vårt främsta fokus kommer att vara aktiviteter för barn och unga, förklarade han när det var dags att klippa invigningsbandet.

Artikelbild

Kompisar. Stina Wahlman Österström och Inanna Davidsson ser fram emot att dansa, måla och pyssla i Kulturhuset framöver. Här står de framför en teckning av Jörgen Bergström.

Redan nu har man börjat så smått med att anordna musikträffar för ensamkommande flyktingbarn.

Några av dem som besökte invigningen var kompisarna Inanna Davidsson och Stina Wahlman Österström, båda 10 år. De berättar att de ser fram emot att dansa, måla och pyssla i Kulturhuset framöver.