Under torsdagens Comic-Con-mässa i San Diego överraskade skådespelaren genom att dyka upp och presentera den nya trailern för uppföljaren.

Trailern avslöjar inte speciellt mycket om handlingen, men visar hur en – av förklarliga skäl – åldrad Maverick alltjämt lever livet som pilot. Och ja, han bär förstås fortfarande den ikoniska, bruna läderjackan samt de lika obligatoriska solglasögonen.

Några halsbrytande flygturer bjuds det också på, där Cruise sitter bakom spakarna.

Allt ni ser i filmen är uppenbarligen på riktigt. Flygandet – vi samarbetar med flottan – allt är på riktigt. Jag ville verkligen ge er alla upplevelsen av att vara inne i flygplanet. För mig handlar "Top gun" om tävlan, om familj, uppoffring och hjältemod. Och flyg. Jag älskar flyg. Det här är ett kärleksbrev till flyget, sade Cruise till Comic-Con-publiken.

Skådespelaren är utbildad pilot, och lärde sig även att flyga helikopter för att kunna göra sina egna stunt i "Mission impossible: Fallout". I den första "Top gun" krävde Cruise tre flygturer i ett F-14, varav minst ett klipp skulle vara med i filmen, har han tidigare berättat.

Bland övriga medverkande finns bland annat Miles Teller, Jennifer Connelly, Val Kilmer och Jon Hamm. Premiären sker i juni 2020.