Dan Granero var först ut av banden i årets upplaga av Hojrock. Ett bluesband från Australien influerat av Jimi Hendrix. Det dröjde innan publiken kom in på konsertområdet, när bandet åkt hela vägen från Australien förtjänar de mer publik. Andra bandet på torsdagen var Freddy and the Phantoms, ett danskt band från Köpenhamn som spelade inför en dansande liten publik inne i Arenan.

Dragplåstret första kvällen var Backyard Babies. Då hade mer publik hittat till stora scenen. Nässjöbandet är nu tillbaka efter en paus på fem år. Gruppen har ett fullspäckat schema med turnéer i Europa, Skandinavien och Japan. Sedan starten 1989 har de skaffat sig en trogen publik, en publik som hittade till Hojrock. Nicke Borg och Dregen tillsammans med bandet bjöd på en fartfylld konsert med bra stämning. I slutet av konserten spelade de "Minus celsius", en låt som gick hem bland besökarna.

På fredagen är det reggaebandet Kalle Baah, Skärblackas stolthet, som är först ut. På bred östgötska fick sångaren igång publiken. Det var en bra start på andra kvällen och hela publiken gungade till musiken. När konserten slutade ville publiken ha mer, bandet fick inte gå hem. De hade redan spelat över tiden och lovade publiken en sista kort version av en låt. Den korta versionen var närmare 7 minuter. Besökarna trivdes med reggaemusiken och kanske borde Hojrock byta namn till Hojreggae.

Artikelbild

| Backyard Babies. Efter ett längre uppehåll spelar de rock tillsammans igen.

Efter Kalle Baah flyttade publiken in till Arenan där John Lindberg Trio spelade. Ett dalaband som blandar rockabilly med modern rockmusik. På fredagen var det en större publik inne i Arenan, det var nästan fullt. Första kvällen kunde besökarna dansa framför scenen, nu fick de som ville dansa göra det i hörnen.

Albumaktuella Art Nation var sist ut under fredagskvällen. Bandet har flera nomineringar och priser och har på kort tid gått från att vara okända till stjärnor inom rockmusiken. Det är lite mer publik än första kvällen, dock långt ifrån fullt på konsertområdet. Sångaren Alexander Strandell hade en härlig närvaro och pratade med publiken mellan varje låt.

Det skulle dröja två dagar innan publiken insåg att Hojrock har flyttat till Lysingsbadet. Sista kvällen var det betydligt fler besökare, redan när första bandet spelade. The Soul Company var först ut, ett band som med trumpet och saxofon skapade en härlig energi. Gruppen avslutade sin spelning med världens bästa låt, enligt sångaren, "Suspicious minds".

Nästa band var The Refreshments som spelade inne i Arenan. Bandet fyllde lokalen och delar av publiken fick lyssna utanför. Om det gick att dansa under fredagen, var det omöjligt när The Refreshments spelade. Flera i publiken sa ”Det går inte att vara här inne, det är för varmt” och gick ut. The Refreshments skulle ha behövt en större lokal eller spelat på stora scenen.

Artikelbild

| Kalle Baah, Skärblackas stolthet, kom med reggae och östgötska till Hojrock.

Sista artisten för året var Jerry Williams, och Hojrock är starten på hans sommarturné. Vid sista spelningen var det fullt med folk på konsertområdet och även utanför stängslet. Jerry Williams tillsammans med tio personer på scenen såg till att avsluta Hojrock på bästa sätt.

Bästa spelningen under helgen var Backyard Babies och Art Nation. Tyvärr krockade Hojrock med studenten, det var synd att alla band inte fick samma publikstöd som artisterna på lördagen.