Det är hårt, minst sagt. Och snabbt går det. Det keltiska punkbandet Finnegans Hell tar i från tårna på deras senaste platta som släpptes nyligen.

Finnegans Hell bildades 2010 och två av bandmedlemmarna kommer ursprungligen från Västervik. Bandmedlemmarna har sin musikaliska historia i irländsk folkmusik samt rock och punk. När de slog samman tog de det bästa av dessa världar och mixade ihop till en hårdnackad röra med snabba gitarrer, rappa trummor och aggressiv sång. I musiksvängen kallas stilen för keltisk punk och ett av det mest kända bandet i genren är Dropkick Murphys från Boston. På tal om dem är det tydligt att Finnegans Hell influeras av deras musik. Det blir kanske lite väl tydligt på ett av plattans flaggskepp: ”Jar Of Porter” där melodin är slående lik Dropkick murphys hitlåt ”I´m Shipping Up To Boston”. Det är väl inte hela världen, för visso, att låna lite skadar ingen. Inte ens om man lånar från de irländska tuffingarna i Dropkick murphys, får vi hoppas.

”Drunk, Sick and Blue” innehåller flera bra låtar. Keltisk punk har en tendens att bli lite likartad och långtråkig i längden, men Finnegans Hell lyckas hålla en bredd och en variation som gör att man orkar lyssna hela vägen.