Musikmötet inne i Slottsholmens lokaler mellan Björn Ulvaeus och Sabina Ddumba har precis tagit slut. I publiken satt Adam och Martin Dimpker som tillsammans har bandet Dimpker Brothers. De tycker att samtalet var mysigt och avslappnat.

– Framför allt var det spännande att lyssna på hur de skapar musik. Att få höra hur Björn kom på introt till Dancing Queen, typ. Och sen visade det sig att vår skapandeprocess påminner mycket om hans, säger Martin Dimpker.

Så i likhet med Björn Ulvaeus skapas Adam och Martin Dimpkers musik med att de sätter sig med olika instrument och börjar klinka.

– Vi börjar spela lite och sen får vi en idé och börjar sjunga på låtsasengelska.

Bröderna beskriver det som att lägga ett pussel. En dag spelas en vers fram, en annan dag föds en refräng. Därefter testspelar de låtarna live, och sen pusslas vers och refräng om mellan olika låtar.

För sin musik ska de nu belönas med ett stipendium till minne av Hansi Schwarz.

– Det känns superhäftigt att ta emot det här priset eftersom att det är han som grundat Visfestivalen, säger Adam Dimpker.

Artikelbild

| Adam och Martin Dimpker har tilldelats ett stipendium för sin musik.

Det är under fredagen som bröderna ska få ta emot priset inne i ruinen. De har spelat där flera gånger förr och betonar vad festivalen betytt för deras egen musik och karriär.

– Att vi fick uppträda där så pass tidigt var superstort och de har alltid supportat oss.

Artikelbild

| Västervik och visfestivalen har betytt mycket för bröderna. De känner sig hedrade över att ta emot Hansi Schwarz-stipendiet i ruinen.

Bröderna kommer spela två låtar efter att de tagit emot sitt pris.

– Publiken där är ju fantastisk så vi kommer maxa.