Under långfredagen var det full aktivitet i Teaterskeppets nya lokal i Järnet på Repslagaregatan. I det som tidigare var klätterklubb har nu en scen växt fram. I taket är strålkastare monterade och ett mixerbord för både ljus och ljud finns på plats.

– Just nu ska vi bygga en läktare. I de andra rummen har vi målat både väggar och tak, säger Anders Hjort som har ansvar för Teaterskeppets lokal och förråd.

Totalt handlar det om cirka 300 kvadratmeter som Teaterskeppet hyr av Studiefrämjandet, som har flera andra föreningar inhyrda i angränsande lokaler. Förutom teatersalong och foajé är lokalen tänkt att nyttjas till loger med dusch och toalett för skådespelare, föreningsverksamhet såsom manusskapande, inspirationsbibliotek, kontor och verkstad med möjlighet till skapande både i textil och trä.

Artikelbild

| I Teaterskeppets nya teatersalong kommer det att krävas ett nytt golv menar Anders Hjort som är aktiv i föreningen.

– Det blir inte plats för att bygga kulisser, men annan rekvisita. Bland annat kommer Britt-Marie Widén att ha sin dockverkstad här.

Anders Hjort berättar att det är en hel del kvar att göra innan lokalerna är kompletta. Ett nytt golv i teatersalongen är en nödvändighet, säger han, och föreningen är i färd med att söka medel till det. Från och med i år har Teaterskeppet fått lokalbidrag från kommunens kulturenhet. Stor invigning av nya teatern planeras till hösten. Men redan nu på fredag, 26 april, är det premiär för "Mammas flickor" som spelas av teatergruppen Fuffens 2.0.