Popkören är en så kallad kortidskör som pågår under en begränsad tid för att sedan upplösas. I år blir det femte året som kören sätts samman.

Fyra gemensamma övningar blir det med full ensemble innan de två konserterna tar vid. Föreställningarna är populära och Blackstad kyrka brukar vara överfull vid konsertillfällena.

Annelie Lockneman är kantor i Hallingeberg Blackstad församling och är även popkörledare. Nu är hon tillbaka efter föräldraledighet och satsar för fullt på kören igen efter uppehåll under 2017.

– Den 10:e juni är det dags för konserter igen och sista dagen att anmäla sig är den 7:e maj, säger hon.

I nuläget är över 100 personer redan anmälda.

– Det är övervägande sopraner och alter som anmält sig. För att få mer balans i kören hoppas jag på att fler män ska anmäla sig, vi vill ha både tenorer och baser, säger Annelie Lockneman.

Mellan körövningarna får körmedlemmarna öva på sin stämma, som ligger ute på internet. Det är Annelie Lockneman som står för arrangemanget. Repertoaren är kärlekslåtar.

– Det är nya låtar varje gång. Programmet sträcker sig från 1950-talet fram till i dag. Bland annat kommer vi att sjunga "I wanna dance with somebody" av Whitney Huston och "Just can´t get enough" av Depeche Mode.

– Tanken är att alla ska kunna vara med. Man behöver inte körvana sedan innan utan även de som bara sjungit i duschen tidigare kan få plats. Det är det som är så häftigt, att vi är många med olika bakgrund.