Zoink är tillbaka efter förra årets "Fe". Den här gången tar sig Göteborgsutvecklaren sig an VR med "Ghost giant". Det beskrivs som ett äventyrspusselspel. Man tar kontroll över spökets genomskinliga händer för att träda in och handfast hjälpa figuren Louis, som har en rad vardagsproblem.

Med hjälp av händerna kan man flytta föremål, kika in i hus och peta på olika figurer i spelvärlden.

I VR kan man faktiskt vara där med den karaktären. Man är ju inne i spelet tillsammans med Louis, säger vd och kreativa chefen Klaus Lyngeled i ett videoklipp från företaget.

Spelet har fått en del fin kritik, och beskrivs av recensenter som charmigt. Brittiska Metro ger spelet 8/10, liksom Svenska Gamereactors Mikael Sundberg. IGN :s Mike Epstein sätter 8,3 och säger att rollfigurerna och det känslomässiga djupet gör att man känner på riktigt. Aftonbladets Jesper Englin sätter fyra av fem i betyg och säger att "'Ghost giant' dryper av äkta charm".

Manusförfattaren Sara Bergmark Elfgren har tidigare berättat för TT att hon fick inspirationen till berättelsen från ett reportage om utsatta barn.

Det blir mycket humor, mysigt och feelgood, men samtidigt finns det en allvarlig historia i botten, som står i fin kontrast till det pastelliga och varma i spelets utseende.

Zoink finns ute till Playstation VR.