– Under sommaren har vi arrangerat tio kvällar med rubriken "Visor vid grillen". En rad lokala förmågor har uppträtt med sång och musik. Vid torsdagens final medverkar nära nog alla de artister som gästat oss i sommar för att uppträda individuellt och/eller tillsammans, säger Eva Lis Mattson, från Smultronboda.

Hur har sommaren varit?

– Bra. Vi har haft mellan 20 och 65 besökare per kväll. Vi är nöjda.

Artikelbild

| Eva Lis och Krister Mattson har arrangerat flera viskvällar i sommar på Smultronboda fårgård. På torsdag blir det stor säsongsfinal med flera medverkande artister.

– Artisterna verkar också uppskatta att spela här. Det är ju ingen bullrig pubmiljö direkt. Publiken som kommer har rest hit för att lyssna.

Fortsätter ni med viskvällarna även nästa år?

– Ja, vi räknar med det om vi har hälsan.

– Även barnteaterföreställningen "Pelles nya kläder" har gått bra i sommar. Totalt har cirka 100 barn och lika många vuxna varit och tittat på våra åtta föreställningar.

Är det något särskilt att tänka på inför torsdag?

– Ja, ta med en extra tröja i fall augustikvällen blir sval. Det är så tråkigt att sitta och frysa, en sådan sak kan ju förstöra hela upplevelsen. Hittills har det varit så varmt på kvällarna men på sistone har det blivit betydligt svalare.

– Vi sitter utomhus, under tälttak.

Vilka artister kommer på torsdag?

– De som vi med säkerhet vet kommer är Johan Lundahl, Rick Titrö, Per Malmborg, Mats Molin, Josephine Håsteen, Magnus Sjögren och Måd Harnell. Eventuellt dyker även Roger Mörk, Covers 2u, Axel Asp och några fler upp.