Musik Peter Tork, känd som basist bandet The Monkees, har avlidit. Bandet hade satts ihop av producenter för att kunna konkurrera med The Beatles och gruppen fick framgångar med låtar som "I'm a believer" och "Daydream believer".

Enligt Variety led Peter Tork av tungcancer, men hans syster som intervjuats av Washington Post vill inte uppge om brodern avled till följd av sjukdomen.

Tork, som spelade på klubbar i Greenwich Village i New York på 60-talet, såg en annons där unga män söktes till en tv-serie om ett popband. Komediserien, som hade premiär 1966, blev populär och gruppen sålde massor av skivor.

Artikelbild

| Ett foto av The Monkees från 1966 visar Davy Jones, Peter Tork, Micky Dolenz och Mike Nesmith i full gång med att repa. Arkivbild.

Bara två år efter debuten lämnade Tork gruppen, men han och de tre andra medlemmarna Davy Jones (som gick bort 2012), Mike Nesmith och Micky Dolenz återförenades ett antal gånger efter uppbrottet.

2016 släppte gruppen, utan sångaren Jones, albumet "Good times!" med nya låtar av bland annat Noel Gallagher och Paul Weller.

Peter Tork blev 77 år gammal.