Jude Law spelade påven Pius XIII i den hyllade serien "The young pope" från 2016. Senare i år kommer en till säsong, men exakt vad den handlar om är inte offentliggjort. Titeln "The new pope" skulle dock kunna vara en hint.

I en trailer syns Jude Law gå längs en strand i slow motion, iklädd badbyxor och omgiven av unga kvinnor – samtidigt som John Malkovich skrider runt i påveskrud i Vatikanens korridorer. Andra bekanta ansikten som dyker upp i serien är skådespelaren Sharon Stone och skräckrockaren Marilyn Manson. "The new pope" har premiär på C More i december.

I TV4 tycks Robert Gustafsson ta sig an en av våra största myter, klädd i rutig kostym och med en semla i handen. Han spelar den välkände privatdetektiven i "Ture Sventon och Bermudatriangelns hemlighet".

Artikelbild

| "Catherine the great" har premiär den 3 oktober på HBO Nordic. Pressbild.

Kostymer i mängder

Mot slutet av september har Netflix-serien "The politician" premiär. Rollfiguren Payton (Ben Platt) har alltid vetat att han någon gång ska bli president i USA. Men innan han kan träda in i Vita huset måste han ta sig igenom den tuffa tillvaron i gymnasiet.

Den som vill se politisk maktkamp i dokumentär form kan i stället vända sig till C More och "The brink". Serien följer Donald Trumps tidigare chefsstrateg Steve Bannon i dennes försök att skapa en världsomspännande högerpopulistisk enighet. Spoiler: Kent Ekeroth lär dyka upp.

Mer kostymer är det i den andra säsongen av "Succession" på HBO Nordic. Serien följer en stenrik mediefamilj som vill ta över världen. Brian Cox spelar en mediemogul som oroar sig över att lämna över makten till sina inkompetenta barn.

Artikelbild

| Robert Gustafsson dyker upp som Ture Sventon i TV4. Arkivbild.

Drottningar och superhjältar

Men seriehösten är mer än bara män i maktpositioner.

Artikelbild

| "Watchmen"-universumet kommer tillbaka på tv – tio år efter långfilmen. Pressbild.

"Catherine the great" på HBO Nordic tar tittarna tillbaka till det turbulenta 1700-talet i Ryssland. Helen Mirren spelar Katarina II som kom att forma det framtida Ryssland. Skandaler, intriger och enorma konflikter är ledorden.

Fler drottningskildringar blir det i den tredje säsongen av "The crown" på Netflix. Den här gången spelar Olivia Colman drottning Elisabeth II och Helena Bonham Carter dyker upp som prinsessan Margaret.

Artikelbild

| C More visar en dokumentär om Steve Bannon i höst. Pressbild.

Även "Watchmen"-universumet är tillbaka i höst. 2009 släpptes filmen (med Malin Åkerman i en av huvudrollerna), baserad på Alan Moores serieroman om en alternativ verklighet där superhjältar existerar. När HBO gör tv-serie av historien väljer de snarare att inspireras av ursprungsberättelsen än att följa den bokstavligt. I rollerna syns bland andra Yahya Abdul-Mateen II och Christie Amery.