Fredagen den 30 november slås portarna upp för det sista Open Stage för året på Stadshotellet i Västervik. Artisterna som deltar den här gången är: Ingrid Hogman, Roger Mörk, Emelie Sallermo, Per Malmborg, Anna Landucci/Sverker Andersson, Roger Carlsson, Samuel Rosenberg/Harry Lund/Axel Lind samt Lasse Nilsson & vänner.

– Vi gick ut på Facebook att man fick anmäla sig och det var väldigt stort intresse, säger Per Malmborg, en av arrangörerna.

Det har blivit tradition att den sista konserten för säsongen är en temakonsert och den här gången är temat artister som gått bort under året. De kommer nu att hyllas av Västerviksartisterna. Det kommer bli musik som vi känner igen från bland andra Avicii, Lill-Babs, Jerry Williams, Kenneth Gärdestad och Stefan Demert.

– Vi har haft en Facebookgrupp där artisterna fick enas om vilka artister som skulle tolkas och vilka låtar som skulle spelas. Det hade ju inte varit så kul med om vi hade fått höra "Jag vill ha en egen måne" i olika tolkningar hela kvällen. Men det blev en bra diskussion och jag tycker att det blev en riktigt bra blandning, säger Per Malmborg.

Som vanligt kommer det finnas plats för vem som helst att inta scenen, innan det är dags för de mer etablerade artisterna att spela, och precis som tidigare går entréavgifterna oavkortat till Barncancerfonden.

Per Malmborg berättar att det varit stort intresse för höstens Open Stage och förra konsertkvällen, då James Hollingworth var en av gästerna, blev den mest välbesökta, med över 8 000 insamlade kronor.

– Och många har hört av sig för att få komma hit och spela nästa omgång, så vi har nästan hela våren säkrad.