Han kontaktade kompisar från förr, Fredrik Westerlund, Christer Carlsson och Niklas Wrångberg, för att se om låtarna var så bra som han trodde.

- Vi samlades en råkall kväll i januari 2010 och började träna in Peters embryon till färdiga låtar. Allt flöt på bättre än väntat och plötsligt stod bandet med elva färdiga låtar, berättar Niklas Wrångberg.

Ljudteknikern Lasse Björn tillfrågades om han ville spela in, och mixa, den kommande plattan. Han sa ja och i mars 2010 började inspelningen av den första skiva som nu precis har blivit klar och ska släppas. På lördagseftermiddagen hölls releaseparty på restaurang Gusto i Västervik.

Artikelbild

| Tamburmajoren består av från vänster Niklas Wrångberg, Fredrik Westerlund, Peter Öfverberg och Christer Carlsson. På lördagskvällen hade gruppen releaseparty på Gusto i Västervik för sin första platta. Foto: Anders Steiner

- Under ett helt år har vi spelat in, spelat om, hissat, dissat och hämtat pizza från Torino. Vår ljudtekniker Lasse Björn har sett till att rätt instrument med rätt sound har använts.

För att få in lite jämställdhet i bandet ringde grabbarna till Zahra Rosén och Lotta Björn som fick bli körbrudar. Med hjälp av Lasse har sedan körer, orglar och rytminstrument mixats samman till en pulserande och skön musik. Den slutliga mastringen har gjorts av Tailormaid i Stockholm.

Namnet på bandet blev Tamburmajoren och cd:n döptes till "Vissa blir äldre, andra dör".

Hur vill ni beskriva er musik?
- Egen musik av typen svensk pop, kanske lite influerad av retropunk från 80-talet, säger Niklas Wrångberg som hoppas att Tamburmajoren ska få lite spelningar framöver.