Han är nu inne på sjätte säsongen med sin lite annorlunda blandade verksamhet. Här har han ett antikvariat med mer än 2000 titlar. Lägg till det avdelningar med möbler och konst, plus en mängd artiklar av olika slag.

- Vi försöker hitta det som är udda, det som sticker ut, säger Jan.

Numera säljs både böcker och möbler via internet, en handel som gått över förväntan.

- Vi har sålt ca 2000 böcker på de två år antikvariatet varit aktivt.

Den nya försäljningslokalen Pigloftet är ett separat litet rödmålat hus intill huvudbyggnaden, som en gång var förvaltarbostaden till sågverket i Skaftet.  Här finns ytor med glas, porslin och inredningsföremål.

Pigloftet fick sitt skämtsamma namn när dottern bestämde sig för att bo där. En originell detalj är att Pigloftet ligger precis i Skafte backe där slottsfrun på Helgerum, Anna Cederflycht, på 1740-talet hoppade av vagnen för att maken piskade hästarna för hårt . Hon gick hem, han for till Göteborg och de sågs aldrig mer, som det berättas i Rosenbladhs Herresäten i Tjust.

- Vi har under året satsat på galleriutställningar och breddar inrednings- och trädgårdssortimentet. Men vi har samtidigt en stor mängd konst i lager, även om inte allt sitter på väggarna, säger Jan.

Bredden är onekligen stor, från rena loppisprylar till exklusivare designmöbler.

- Jag gillar att leta unika möbler och det är klart man blir glad när man hittar en stol skapad av Arne Jacobsen.

Jan jobbar också med "remake", att piffa upp gamla udda saker och möbler. Just nu jobbar han med en hopfällbar trädgårdsstol i järn från senare delen av 1800-talet.

I galleriet visas fortfarande fåglar av olika konstnärer samt Jans egen fotografik, bilder som han jobbar fram i datorn.