Du har ju uppträtt på diverse "ståupp-scener" på senare år. Började du som komiker eller har du hela tiden sysslat med musik och komik i förening?

– Ja, jag har alltid kombinerat musik och komik. Jag gillar att sjunga och det blir bäst när jag skriver roliga sånger. Jag testade så småningom att framföra mitt material i ståupp-sammanhang och märkte att det funkade bra.

– Mitt framträdande i Västervik 2012 var det första på en visscen. Jag var ett okänt namn då och hade inga kontakter i vis-Sverige. Men någon hade väl hört talas om mig för jag blev uppringd och tillfrågad om jag ville vara med på festivalen, vilket förstås var jättekul.

Lyssnar du själv på visor?

– Jag är ingen visnörd men däremot en textnörd. Jag lyssnar på all möjlig musik där texterna har en framträdande funktion. Det blir mycket gammal musik. Jag har lyssnat, och lyssnar fortfarande, mycket på amerikanska singer/songwriters och på franska chansons.

Betyder det att texten är viktigast även när du skriver dina egna låtar?

– Ja, absolut.

– Jag började en gång i tiden med att enbart skriva låttexter. Det visade sig att de inte var så lätta för andra att tonsätta så därför fick jag helt enkelt hitta på melodierna själv.

– Fortfarande börjar jag i samma ände, det vill säga med en text som sedan får en melodi.

Var får du uppslagen ifrån?

– Jag har en lekfull inställning till sången och musiken. Ibland börjar jag med att rimma och ser var jag hamnar. En grundregel är att inte försöka vara smart. Det ska helst vara lite dumt och gärna ironiskt. Det blir bäst så har jag märkt. Ironi verkar för övrigt gå hem i många läger.

– Fast egentligen tycker jag nog bäst om allvarligt syftande texter när jag själv lyssnar på musik. Sådana om samhället och om hur man ska leva. Men när jag själv försöker mig på en allvarligare ton blir det dåligt. Jag måste helt enkelt plocka bort pretentionerna. När jag har en komisk ingång blir det bättre.

Men nog finns det väl en seriöst syftande underton i flera av dina låtar?

– Så kan det säkert vara men det är inget jag medvetet jobbar för.

I maj 2012 släpptes din första skiva "Tio sånger med sensmoral" och i vår kom album nummer två "Sagor för trasiga barn". Berätta om hur den sistnämnda kom till.

– Den blev av tack vare att jag träffade visartisten Johan Johansson på Visfestivalen förra året. Han skulle gå upp på scenen efter mig och blev imponerad av det goda mottagandet jag fick av publiken. Vi drog igång ett samarbete efter det och Johan har producerat min senaste skiva.