– Ja, de flesta av mina akvareller skildrar det som är vardagligt och nära, bekräftar hon.

Utställningen heter också "Vardagligt – akvareller och teckningar".

Akvarell är den teknik hon oftast använder sig av men åtminstone en dag i veckan ägnar hon sig också åt att teckna med torrpastell.

Artikelbild

| Stina Stensland är intresserad av människan bakom det vi ser.

– Vi är ett gäng som, sedan mitten av 80-talet, regelbundet träffas i studiecirkelform för att teckna, och då har vi tillgång till professionella modeller, förklarar hon.

– Det är helt vanliga människor, och de är aldrig stylade. Jag strävar efter att försöka lyfta fram människan. Kroppen står egentligen inte alls centrum. Jag intresserar mig för personen bakom det vi ser.

– Det som inte är alltför perfekt, inspirerar mig. Det kan vara en nedsutten stol, en gammal docka, en ledsen fisk eller en trött människa.

I de flesta av Stenslands akvareller syns också spår av människor eller mänskliga aktiviteter. Det gäller även då hon målar stilleben.

Ett av motiven låter exempelvis betraktaren förstå att någon börjat skala ett äpple men blivit avbruten och lämnat det i hast. En annan målning ger känslan av att någon omsorgsfullt lagt fram ingredienserna till kvällens middag.

Utställningen, som är den näst sista på Källviks Brunns galleri, öppnar lördagen den 13 juli och pågår till och med den 21 juli.

Sista utställare i sommar är Kent Berg som visar sin konst i galleriet mellan den 27 juli och 4 augusti.

Efter sommaren 2013 avrundas utställningsverksamheten i Källviks Brunn. Så passa på och gör ett besök!