Så gick det för nya matstället

Västerviks museum kommer att fortsätta driva kafé och restaurang på Kulbacken i höst.

Restaurang. Museet fortsätter att driva restaurangen i egen regi.

Restaurang. Museet fortsätter att driva restaurangen i egen regi.

Foto: Caroline Petersson

Kulbacken2017-09-12 16:00

Efter ett års uppehåll serverades det i somras återigen mat och fika på Kulbacken. Det var Västerviks museum som, i samarbete med Gourmetköket i Almvik, tog över verksamheten efter att Saltmagasinet lagt ner. Under sommaren erbjöd restaurangen lunchservering och fika – något som man kommer att fortsätta med i höst.

– Vi kommer att ha öppet måndag till fredag och på söndagar, säger museichefen Olof Nimhed, som är nöjd med den gångna säsongen.

Kulbacken café och restaurang har plats för cirka 80 gäster inomhus och lika många till på uteserveringen. Själva restaurangbyggnaden är ett gammalt boningshus som byggts ihop med en torparstuga.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!