Gourmand World Cookbook Awards i Paris är över för denna gång. Tjustförlaget Kakor & Monster vann den svenska deltävlingen Gourmand Awards i kategorin "Best Children and Family Cookbook" för boken "Barnens bakbok". Därmed gick de vidare till den internationella tävlingen som alltså hölls i Paris den gångna helgen.
Något pris blev det dock inte i år men däremot en spännande upplevelse. Tre barn och fyra vuxna åkte till den franska huvudstaden för att representera boken på mässan och vid den efterföljande galan.
– Vi har bland annat passat på att visa boken för engelska, tyska och amerikanska förlag, säger fotografen Johnny Franzén.
Kakor & Monster drivs av Lena och Peter Göransson och Kristina och Johnny Franzén.
2009 utsågs deras första gemensamma projekt "Tofvehult - drömmen om ett kafé" till Sveriges bäst designade kokbok av Gourmand World Cookbook Awards. 2010 tilldelades förlaget en bronsplacering i den internationella tävlingen i Paris. Den boken har sålt i närmare 10 000 exemplar.