Detta innebär att boken nu tävlar internationellt i kategorin "best childrens cookbook".
Tävlingen avgörs under en stor kokboksmässa i Peking i vår, närmare bestämt den 19-22 maj 2014.
Bakom Kakor & Monster döljer sig Lena och Peter Göransson som också driver Tofvehults café samt Kristina (grafisk formgivare) och Johnny Franzén (fotograf).
I fjol tävlade förlaget med "Barnens bakbok" som släpptes 2012. Då blev det inget internationellt pris – det vill säga ingen pallplacering – men dock en spännande resa till Paris där mässan hölls i februari 2013.
– Vi var tre barn och fyra vuxna som åkte dit för att representera och presentera boken på mässan, berättar Peter Göransson.
Vad innebär det för er att bli nominerade i den här tävlingen?
– Det blir ett slags kvitto på att det man gjort uppskattas av andra än en själv. Vi är stolta och glada!
– De som utser och granskar tävlingsbidragen kan ju snabbt se om en bok är användarvänlig. Bara det att vi valts ut att vara med och tävla tolkar jag som ett slags kvalitetsstämpel.
– Det allra viktigaste är förstås att boken uppskattas av användarna, barnen.
Kakor & Monster har ju hittills givit ut inte mindre än sex titlar sedan starten 2009. Vad händer under 2014?
– Vi kommer framför allt att leta nya säljkanaler och nya marknader. Nu ska vi arbeta med att förädla det vi har.
– Vi har fler bokidéer, men ligger nog lågt med dem under 2014.
– Vidare ska det tyska förlaget som gav ut "Barnens bakbok" på tyska även ge ut uppföljaren "Barnens egen matbok" i Tyskland. Det blir någon gång under februari-mars.
2009 utsågs Göranssons och Franzéns första gemensamma projekt ”Tofvehult – drömmen om ett kafé” till Sveriges bäst designade kokbok av Gourmand World Cookbook Awards. Året därpå, 2010, tilldelades den en bronsplacering i den internationella tävlingen i Paris.
”Tofvehult – drömmen om ett kafé” har nu sålt i cirka 10 000 exemplar.