Allt började med en mer eller mindre oskyldig chatkonversation på nätet som utvecklades till en kärlekshistoria med förhinder - något som alltså nära nog slutade med dödligt våld i det verkliga livet.
Manusförfattaren Adam Cass, från Australien, läste en artikel om tilldragelsen i tidningen Vanity Fair och kom att både fängslas, förskräckas och fascineras av historien.
Han skrev sedan en monolog med denna händelse i tankarna som nu, via Riksteatern, har översatts till svenska och sätts upp som turnerande skolföreställning.
På tisdagen var det Sverigepremiär för "I love you, bro" i Västervik.
Under två veckors tid visas den i Bryggaren för kommunens alla högstadieungdomar.
Det är en imponerande rollprestation av skådespelaren Lars Bringås. Ensam, och med stor närvaro, håller han tempot, spänningen och kontakten med den unga publiken i gång under de dryga 75 minuter som föreställningen pågår.
Hans enda motspelare är just publiken framför honom, som ibland är stimmigt uppspelt och ibland djupt koncentrerad.
"I love you, bro" är en intelligent föreställning om ensamhet, identitetssökande, kärlek, homosexualitet och lögner.
Språket är hämtat från Internets chattrumsvärld och är därmed högst självklart och naturligt för de flesta 13-15-åringar som utgör målgruppen.
- Den här historien har flera lager, vilket betyder att det finns mycket att prata om i skolan efter föreställningen. Vi har försökt att undvika pekpinnar, säger regissören Maja Salomonsson och scenografen Johanna Mårtensson när vi träffade dem på onsdagsförmiddagen.
- Det uppstår många frågor när man ser den. Kan man verkligen bli kär i någon på nätet. Är det möjligt att älska så?
- För mig betyder internet frihet och möjligheter och är framför allt en positiv plats. Men det är viktigt att kunna sätta gränser och att vara medveten om de faror som finns, menar Maja Salomonsson.
Hur vill du själv beskriva föreställningen?
- Det är en fruktansvärt sorglig kärlekshistoria.