"Gravad mört är en delikatess"
I samband med Smaka på Tjust släpper historikern Jan Selling sin nya bok "Långsam fisk. Torkning, rökning och saltning på skärgårdsvis".
Jan Selling har provat på att torka, salta och röka fisk. Här är han i färd med att torka. Foto: Ola Svenre
Foto: Jan Selling
- Gravad mört kan jag verkligen rekommendera. Det kan låta märkligt men är jättegott, godare än gravad lax faktiskt. Gäddchips eller torrgädda är en annan liten delikatess.Vad hoppas du på med boken?
- Förhoppningsvis kan min bok inspirera människor att våga testa själva. Det går att tillreda fisk på så många olika sätt. Det finns många fiskarter som är ätbara och man kan få ut mycket mer av fisken än vad man kanske tror. På lördag och söndag, under Smaka på Tjust, kommer Jan Selling att hålla presentationer och svara på frågor på Saltmagasinet, Kulbacken. Då berättar han om arbetet med boken och visar fotografier och filmklipp. Men redan på fredag sker det officiella boksläppet på Blankaholms folkets hus.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!