Johans val av vin till final

Foto: ANDERS STEINER Johan Karlsson väljer viner på restaurang Smugglaren, som gått till final i Munskänkarnas tävling om Årets Vinlista.

Foto: ANDERS STEINER Johan Karlsson väljer viner på restaurang Smugglaren, som gått till final i Munskänkarnas tävling om Årets Vinlista.

Foto:

Kultur och Nöje2004-11-05 01:00
Restaurang Smugglaren i Västervik tävlar nu med sina kunskaper i att välja bra viner. Varje år utser vinkännarna i föreningen Munskänkarna Årets vinlista i tre kategorier restauranger.
Smugglaren är uttagen till final i klassen kvarterskrog. För Johan Karlsson, som väljer viner på restaurangen, är nomineringen en fjäder i hatten.
? Det är roligt. Vi har ju hållit på länge och haft krogen i tio år, så man utvecklar sig och lär sig ju alltid något under tiden, säger han.
Han tror att en bra blandning av druvor och länder är ett sätt att utveckla kunskaperna runt viner, och med åren få en genomtänkt vinlista.
? Just nu har jag shirazdruvan som favorit, men det går alltid i vågor. Det viktiga att vinet smakar gott.
En jury granskar vinsortimenten utifrån restaurangens inriktning och meny. Jurymedlemmarna bedömer även om informationen runt vinerna är korrekt, och inte minst vill de se att vinernas namn är rättstavade. Andra kriterier är kunskap, fantasi, variation och prisbild runt vinerna.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!