Ekologiska råvaror behöver inte per automatik smaka bättre än andra, men oftast gör de faktiskt det.
Det hävdar i alla fall kockarna Isak Wiig, Maximillian Lundin och matskribenten Lotta Lundgren.
I september förra året begav de sig till Marcellos Farm i skånska Ugerup, strax söder om Kristianstad, för att under några intensiva dygn laga mat dagarna i ända av ekologiska råvaror som växte på åkrarna runt omkring.
Med sig hade de bland annat ett gäng kompisar - som gissningsvis fick hjälpa till att äta maten - en fotograf, egna knivar samt färsk fisk och färskt kött. Resultatet blev "Jordens bästa käk" (ja, det är alltså titeln på boken).
Grödorna utgör visserligen basen i anrättningarna som presenteras men det är, följaktligen, ingen rakt igenom vegetarisk kokbok.
Allt är väldigt rustikt. Maten är rustik, omgivningarna rustika, ja till och med själva fotografierna är - just det - rustika.
Jag gillar det! Här hittar man uppiffad husmanskost varvat med mer oväntade smakkombinationer. Här exponeras lättlagad och lite mer krävande matkonst om vartannat.
Honungsbakade äpplen med havrekrust låter oemotståndligt i mina öron. Eller busenkelt; rostad purjolök med sesam till sommarens grillade. Och vad sägs om råraka med nötfärskebab och syrlig spetskål?
Det ges ut en "flod" av kokböcker varje år. Så hur sticker då den här ut ur mängden? Jag vet inte om den gör det egentligen. Kanske i så fall vara för att den bygger på en rolig idé där de ekologiska grödorna utgör den tydliga röda tråden.