De bÀsta recepten gÄr i arv. I en del fall kan den vandra i generationer, bevaras som vÀrdefulla familjeklenoder eller hemliga skatter. Det konstaterar den vÀlkÀnda och charmiga tv-kocken Leila Lindholm redan i inledningen till den hÀr mycket trevliga och lÀttlÀsa bakboken.Hon berÀttar att hennes intresse för bakning föddes i spÀd Älder. Tillsammans med sin mormor fick hon ta de första stapplande stegen pÄ den vÀg som skulle leda till att bakning sÄ smÄningom blev hennes levebröd.Vi Àr nog mÄnga som har samma erfarenheter frÄn barndomen. Vi har varit med i köket och fÄtt en egen liten deg att leka med i sÀllskap av syskonen och mammor. Det Àr nog minnen som för de allra flesta vÀcker lust och pÄminner om njutningsfulla stunder med nÀsan i en skÄl som skulle slickas ren.Mitt eget starkaste bakminne Àr nÀr min mamma hade bakat plÀttbakelser till en jul. NÀr kakorna var fÀrdiga och lÄg prydligt uppradade pÄ bakbordet för att svalna passade mamma pÄ att springa upp till Wahlströms pÄ Hallströmsgatan för att handla nÄgra saker. NÀr hon kom tillbaka hade jag och min Àldre bror satt i oss nÀstan hela satsen. Mamma var inte glad, vill jag minnas, mitt i allt julstök. Jag Àr ganska övertygad om att det hade funnits stunder i hennes liv dÄ hon Àlskat sina bÄda söner mer innerligt Àn den dÀr decemberdagen för lÀnge sedan. Och plÀttbakelser försvann, av nÄgon outgrundlig anledning, frÄn min topplista över bakverk. Men det Àr kanske inte meningen att man skulle trycka i sig 10-15 stycken pÄ mindre Àn en halvtimme, kan jag tro. Förmodligen finns det nÄgot samband dÀr... I den hÀr boken har jag inte hittat nÄgra plÀttbakelser. Men mycket annat som frestar och inte Àr allt för knepigt för en som inte Àr sÄ vÀl bevandrad i bakningskonstens mysterier. Boken vÀnder sig sÄvÀl till vana hemmabagare som nybörjare, lÄter Leila Lindholm oss förstÄ.HÀr fÄr vi ta del av cirka 200 recept. Det Àr kakor av alla sorter, tÄrtor, matbröd, safter, marmelader och en hel del annat smÄtt och gott. Allt ledsagat av vackra och förföriska bilder.