- Det är ett community (mötesplats, reds anm) på internet för aktiva äldre äldre, det vill säga för människor från 70 år och uppåt. Vi brukar använda oss av begreppet fjärde åldern.
- Vi lanserade sajten tidigt i höstas och intresset har varit över förväntan. Just nu arbetar vi för att bredda innehållet lite grand eftersom sajten även fått yngre läsare, från 60 och uppåt.
Vad innehåller den?
- Vi har en fast redaktion på fem personer som bloggar och skriver artiklar om ämnen som berör dem. Man kan ta del av nyheter, råd, tips och förströelse. Alla skribenter befinner sig i fjärde åldern. Den yngsta är 72 år och den äldsta 89. Skribenterna har väldigt olika bakgrund, vilket är spännande. Någon har jobbat som läkare, någon annan har varit lärare, en tredje har jobbat som journalist under yrkesåren och så vidare.
- Det finns även möjlighet att kommentera artiklarna och dra igång diskussioner.
Varför startades sajten?
- Vi upplevde att det fanns en brist på den här typen av communities.
- Det finns visserligen många klubbar och mötesplatser för nyblivna pensionärer i åldern 65 plus. Men de som passerat 70 glöms ofta bort. Det är synd och tråkigt, för de har såklart mycket att bidra med.
- För övrigt finns ju många datoriserade människor som passerat 70, exempelvis min mormor som är 89 år.
Hur många besökare har ni i dagsläget?
- Ungefär 200 unika besökare i veckan. Intressant är att snittiden för ett besök är 6-7 minuter vilket torde vara ett tecken på att man tar sig tid att läsa texterna på sidan.
Hur når ni ut till potentiella läsare/användare?
- Det är en utmaning. Men vi besökte nyligen seniormässan i Älvsjö till exempel och kontaktar föreningar av olika slag och kommunernas "äldreavdelningar". Vi har rest runt och presenterat oss i olika sammanhang.
- Men framför allt sprids nog informationen om oss mest effektivt från mun till mun och via diverse nätverk.