Satsningen vänder sig till barn mellan 8 och 12 år, det vill säga barn i den så kallade bokslukaråldern.
Det hela går förstås ut på att uppmuntra till läsning.
– Vi ordnar tre träffar i sommar här på stadsbiblioteket. Tanken är att man läser precis vad man vill. Men Nanny och jag kommer att finnas här för stöd och vägledning om man känner att man är i behov av det. Tanken är också att barnen ska få chans att prata om böckerna och även tipsa varandra om sina favoriter, säger Åsa Österlöf.
Det krävs ingen föranmälan.
Projektets slogan lyder: "Att läsa är att resa".
– Apropå det får de som dyker upp en liten resväska alternativt en "gympapåse" att bära hem sina böcker i, säger Nanny Christiansson.
– Med "Sommarboken" vill vi fånga upp dem som redan läser och ge dem en plats att mötas på. Förhoppningsvis blir de här träffarna bekräftande. De får känna att det finns fler som är intresserade av böcker och läsning. Många gånger ses ju läsning som något man ägnar sig åt i sin enskildhet, ungefär som att borsta tänderna. Det ses liksom inte som ett riktigt intresse. Det är något som vi vill råda bot på, säger Åsa Österlöf.
Hon poängterar att man i projektet också gärna vänder sig till barn som håller på att lära sig svenska.
– Sommarlovet är ju långt. Kommer man hit finns chans att prata svenska med andra barn, och hålla igång svenskan på så vis. Sedan kan man ju välja att läsa på sitt modersmål. Det gör man som man vill.
Datumen för träffarna är den 28 maj, den 9 juli och den 20 augusti.
För mer information, klicka här!